Keilaaminen on siistiä sisäurheilua ja ajanviettoa. Voit harrastaa sitä käytännössä milloin vain ratojen aukioloaikoina. Keilaaminen päivällä voi olla hyvä hermojen purkaja ja ajatusten tyhjentäjä, kun taas hohtokeilaus voi luoda tunnelmaa vaikka treffeille tai vauhdikkaampaan menoon. Keilaaminen sopii kaiken ikäisille, joilla keilapallo pysyy kädessä. Parasta on, että keilausta ei ole pakko osata ennestään. Tekemällä oppii ja neuvoja saa muilta pelaajilta tai henkilökunnalta jos kokee niitä tarvitsevansa. Paikoilleen keilapallo ei kuitenkaan jää ja jos ohi menevät pallot alkavat ärsyttää voivat laidat helpottaa alkuun pääsyä. Keilaaminen ei vaadi hieman kokeilunhalua. Innostus vie mennessään.

Lasten kanssa keilaamaan

Kokeileminen ja onnistumisen kokemukset innostavat lapsia. Keilaaminen sopii jopa neljä vuotiaille lapsille ja innostus tarttuu hyvin aikuisiinkin. Keilaradoille voidaan laittaa laidat eli ratavallit lasten vuoron ajaksi. Radan sivuille nousevat laidat pitävät pallon radalla eikä harmillisia ohimenoja tapahdu heti alussa. Mahdollista on pelata koko perhe laidat ylhäällä, mutta jos halutaan ikätasoista haastetta, voivat laidat olla ylhäällä vain niitä tarvitsevien lasten vuorojen ajan. Vierityskourun avulla pallon voi aikuisen avustuksella laittaa liikkeelle. Näin pienen lapsen ei tarvitse itse kannatella palloa jos se on hänelle liian raskas ja pallo lähtee liukumaan siitä kohtaa mistä sen asettaa.

Tee keilaamisesta mukavaa yhdessäoloa lisäämällä keilailuhetkeen tarjottavia, kuten popcornia ja limua. Hohtokeilauksen valot ja värit kiehtovat lapsia. Värikkäät vaatteet ovat omiaan korostamaan keilahallin tunnelmaa ja hauskanpitoa. Hohtokeilaus onkin lasten suostuin keilausmuoto.

Keilaussynttärit

Synttärit keilahallissa eivät heti pääse unohtumaan. Keilojen kaatuminen, kisailu ja hauskanpito kuluttavat ajan nopeasti. Voit vuokrata radan tai useamman sekä tarjottavat. Kaikki eivät ehkä halua keilata kisaten, mutta kokeilla voivat kaikki. Kuka saa pallon pyörimään? Onnistuuko kaartaminen tai osuuko pallo vain yhteen keilaan. Voitte keksiä tehtäviä tai omia kokeiltavia asioita. Netistä löytyy myös valmiita listoja synttäreille kokeiltavaksi. Älkää unohtako syödä ja juoda. Sovitusti saatte koko syntymäpäivän tarjottavat eteenne. Parasta keilasynttäreissä on juuri sen sopivuus kaiken ikäisille. Lapset viihtyvät hyvin keskenään, mutta onnistuu se hauskanpito aikuisiltakin. Keilaus on myös hyvä tapa yhdistää työporukoita tai ystäviä keskenään. Jää rikkoutuu ja juttu luistaa. Keilaus sopii vaikka treffeille. Kumppanin kilpailullisuus, kokeilunhalu ja jutustelutavat paljastuvat hyvin keilojen kaadon lomassa. Kuka sanoo, että syntymäpäiviä viettävät vain lapset? Mikään ei estä syntymäpäivien viettämistä aikuisten kesken. Parasta keilahalleissa on, että ne sijaitsevat usein sopivalla etäisyydellä muista ajanviettopaikoista ja kulkuyhteyksistä, eikä keilausvuoro ole edes kallis panostus.